Volg Ons

Orientatiepunt

Het examen kan beginnen met het rijden naar een orientatiepunt, maar kan er ook mee worden afgesloten.De kandidaat krijgt dan de opdracht om terug naar de examenplaats te rijden.

Clusteropdracht

De clusteropdracht betreft een gedeelte van de route. Deze opdracht is altijd beperkt in lengte en zal één of meerdere keren herhaald worden om te checken of de kandidaat het begrepen heeft. Het is een nabootsing van de situatie waarin de bestuurder de weg vraagt aan een voorbijganger en vervolgens krijgt uitgelegd hoe hij naar de gevraagde locatie moet komen.De reeks van routeopdrachten zal bestaan uit minimaal drie en maximaal vijf opdrachten.

Navigatiesysteem

Het rijden met een navigatiesysteem wordt alleen gevraagd als bekend is dat de rijschool hierover beschikt en de kandidaat hiermee heeft leren werken.

Bijzondere manouvre's.
Auto rijden autorijles 

  • Omkeeropdracht: d.m.v. halve draai, steken, bocht  achteruit.
  • Parkeeropdracht: bijv. zo dicht mogelijk bij huisnr. 2 parkeren.
  • Stopopdracht aan de linker- of rechterkant van de weg naar eigen inzicht te bepalen mits er gelijk doorgereden kan worden.

2 van bovenstaande opdrachten kiest de examinator uit. Er wordt niet alleen gekeken hoe je het doet, maar ook waarom je de opdracht zo uitvoert terwijl die misschien ook anders had gekund.

  • 1
Google Rating
Loading...
×